viernes, 3 de diciembre de 2010

P-5 surt a investigar amb els alumnes de 1r!

Benvolgudes famílies,


Un dimecres al matí, els de P-5 i 1r vam anar al bosc per fer una primera “investigació” sobre les plantes que coneixíem i les que podrien servir per alguna cosa.



Vam endur-nos els cistells i els vam tornar ben plens!




Estem aprenent moltes coses i estem molt contents! Ja us ho anirem explicant!
Fins ben aviat!

5 comentarios:

  1. Anónimo1/21/2011

    Que interesant aquest projecte, estem aprenent moltes coses!
    A casa estem intentant fer amb el llorer: Sabó natural, pomada pels cops i oli que repel els insectes (estem deixant l'arbre pelat) Si ens surt bé ho portarem a l'escola perque ho proveu tots.
    Vaaaa, ens hem d'animar a fer experiments que es molt divertit i senzill o compartir les coses que sabeu. Els avis es posen molt contents quan els nets els hi pregunten!! Hem d'aprofitar aquest bloc tan maco que tenim.
    Saludos. Esther.

    ResponderEliminar
  2. Anónimo2/01/2011

    Sabeu que fa 3.000 anys els siris ja feien sabo de llorer? quina pasada!!
    Dons nosaltres, l'hem fet aquesta tarda a casa. Bueno, almenys ho hem intentat, d'aqui un dia ho sabrem. Perque hem barrejat: oli d'oliva, de ametlla, de romani, de menta, de perfum de canyella, mel, llet, aigua, sosa(a distancia dels nens) i llorer. Ha canviat d'aspecte i color mes d'un cop. Al final semblava un pastis!!
    D'aqui uns dies també tindrem ja l'oli de llorer que encara està macerant.
    Fins aviat!

    ResponderEliminar
  3. Anónimo2/14/2011

    Bones! Ara tenim fet gel de bany a base de pi.
    Hem hagut de repetir l'experiment tres cops, fins que ens ha sortit la textura mes adequada. Ha sigut molt divertit. Ho hem fet amb aigua destilada, fulla de pi i el sabo de llorer ratllat.
    Al igual que el sabo de llorer, aquest gel tambe te propietats desinfectants.
    Saludos.

    ResponderEliminar
  4. Anónimo2/14/2011

    Ostres, moltes gràcies per compartir-ho Esther!!ja ens ho portereu perquè ho poguem observar i poguem aprendre de la vostra experiència! És realment molt interessant! Ens il·lusiona i ens engresca molt que estigueu fent aquests expriments a casa!
    Moltes gràcies!

    Mestres de l'escola

    ResponderEliminar
  5. Anónimo2/23/2011

    Hola a tots!! Un altre cop aqui. Enganxats a aquest projecte, a fer coses, trobar informació i descobrir histories màgiques.
    Que farem aquesta setmana? La pregunta d'en Janoc i l'Aram.
    Ens hem atrevit amb una recepta a la vegada culinaria i remeiera:
    Doncs hem escollit fer GALETES DE FARIGOLA AMB SUCRE DE CANYA MACERAT AMB BAIES DE VAINILLA. Super senzill, divertit i bonissimes.
    La FARIGOLA ja sabeu que te moltissimes propietats medicinals: digestiva, rica en ferro, per el mal de gola...
    La VAINILLA més enllà de les seves qualitats culinàrias i aromaticas ja la feien servir els aztecas per donar aroma a la xocolata (d'aqui surten fets historics molt interessants), la vainilla es digestiva, tranquilitzant, afrodisiaca, antidepresiva, ajuda a baixar la febre... Si sou prou valents per probarlas, portare el divendres a l'escola. Adeu.

    ResponderEliminar